Waterschade

Waterschade

Schade als gevolg van vocht is veelvoorkomend. Vaak is de schade niet meteen zichtbaar, omdat eerst het materiaal zich moet volzuigen en dán pas gaat uitzetten. Schimmels worden ook pas zichtbaar als de schade al wat eerder is ontstaan. Wat is dan het beste om te doen? Hoe kun je het beste onderzoek doen naar de oorzaak en hoe weet je of iets gedekt is of niet? Wanneer kunt u het beste de schade melden bij de verzekeraar? Beter telefonisch of schriftelijk?



Waterschade melden

De manier waarop u waterschade bij uw verzekering meldt is cruciaal. Het is onverstandig om, als u amper weet hoe de waterschade is ontstaan, impulsief de telefoon te pakken en uw verzekeraar mee te delen dat u waterschade heeft. Veel mensen weten niet dat het juist aan hén is om de waterschade aan te tonen. Dat wil zeggen: om de oorzaak aan te geven en de hoogte van de herstelkosten. Vaak bellen ongeduldige klanten met hun verzekeraar in de veronderstelling dat die de oorzaak wel gaat onderzoeken. Er komt immers een expert? Inderdaad, maar de expert is op de hand van de verzekeraar!


Op die manier de regie van uw waterschade aan de verzekeraar overlaten is niet slim, omdat het risico dan levensgroot is dat de expert zijn opdrachtgever 'handvatten' aanreikt om de schade te kunnen afwijzen, omdat de schadeoorzaak niet gedekt is. 


Neem daarom altijd zelf het heft in handen als het erom gaat de oorzaak van uw waterschade aan te tonen of aannemelijk te maken. Neem meteen een schadecoach/contra expert zodat er naar een gedekte oorzaak toegewerkt kan worden! 

Waterschade inboedel of opstalverzekering?

Of de waterschade valt onder uw woonhuis of onder uw inboedel, hangt af van wat er beschadigd is. In algemene zin kun je zeggen dat alles wat aan het huis vastzit en niet zonder breekwerk kan worden verwijderd, tot de opstal behoort. Laminaat of parket wat niet is verlijmd of geschroefd valt onder de inboedel.

Wil de verzekering uw waterschade aan uw laminaat maar beperkt vergoeden?

Veel verzekeraars hebben er een handje van om bij waterschade aan het laminaat of het parket alleen het beschadigde deel te vergoeden. Maar als uw laminaat doorlopend is gelegd, en hetzelfde laminaat is niet meer leverbaar? Dan wordt ijskoud gezegd dat u maar een drempeltje moet aanbrengen, echter dat hoeft u niet te accepteren. U hebt namelijk recht om van dezelfde situatie uit te gaan zoals die was vóór de schade. Dus dat betekent dat de verzekeraar pech heeft als uw vloer niet meer te krijgen is, dan moet de gehele vloer worden vervangen en vergoed.

Eigen expert bij waterschade

Schakel Schadecoach in, dan wordt u niet afgescheept door de verzekering, maar dan wordt het gehele proces én de stress u uit handen genomen. U ontvangt van alle correspondentie een kopie zodat u transparant gelijktijdig de voortgang van uw dossier kunt zien.



Schadecoach.com helpt u bij Waterschade

Bij het ontstaan van water- en vochtschade is het erg belangrijk om de juiste oorzaak vast te stellen. Heel vaak worden deze schades door de verzekeraar afgewezen, omdat de oorzaak -althans volgens hen- niet onder de dekking van uw verzekering zou vallen. In zeer veel gevallen waarbij de hulp van Schadecoach.com is ingeroepen is het daarna tóch tot een uitkering gekomen. 

Het sterkste voorbeeld hiervan spreekt boekdelen: iemand meldt een schade, en de expert van de verzekering komt kijken en maakt een (expertise) rapport op. Hij noemt een schadebedrag van 20 mille. In zijn rapport vermeldt hij tevens dat de oorzaak waarschijnlijk is ontstaan door achterstallig onderhoud. Dit is echter een uitsluitingsgrond in de polisvoorwaarden en de verzekeraar wijst de schade dus af. De gedupeerde schakelt echter Schadecoach.com in, waarna er uiteindelijk met allerhande bijkomende kosten een schadebedrag van 130 mille wordt vastgesteld. Dit bedrag wordt geheel uitgekeerd, plus 5 mille aan kosten van Schadecoach.com. 

De hulp van Schadecoach.com was dus voor de gedupeerde verzekerde gratis én hij heeft een maximale uitkering gekregen!
Share by: